top of page

Veelgestelde vragen

 • Zijn jullie nu een kwekerij, rozentuin, restaurant of logeerplek?"
  We zijn het allemaal! We noemen de Zeeuwse Oase een creatieve buitenplaats. Een verzamelnaam voor alle dingen die er op het terrein te beleven zijn. We zijn een rozenwekerij die ook clematissen verkopen. We zijn een plek om rond te dwalen in de verschillende tuinen op je vrije dag. We zijn een restaurant waar je overdag terecht kunt voor lunch, koffie, iets lekkers of borrel. We zijn een officiele trouwlocatie. We zijn een evenementenplek met een open lucht theatertje. En wie weet wat we allemaal nog meer worden in de toekomst.
 • Zeeland is groot en ver weg toch? Waar ligt de Zeeuwse Oase precies?
  We bevinden ons op het eiland Noord-Beveland aan de voet van de Zeelandbrug. Precies tussen Zierikzee en Goes in (allebei 10 minuten rijden). Ook precies tussen Antwerpen, Rotterdam en Breda in (alledrie een uurtje rijden). In een kwartier sta je op het brede strand de Banjaard bij Neeltje Jans. Middelburg ligt op een half uurtje rijden.
 • Wat is er te doen in de omgeving?
  We hebben het geluk dat de stilte van de oase omgeven is door allerlei plekken met activiteiten. Je bent in no-time bij hele goede restaurants, mooie stranden, fijne fiets- en wandelroutes, gezellige dorpjes en stadjes, mooie musea. Als je tips wilt, vraag er gerust naar als je bij ons bent.
 • Kan ik met het ov komen?
  Het kan wel, maar we moeten eerlijk zijn: de dichtstbijzijnde bushalte (Colijnsplaat - Zeelandbrug) is een half uurtje wandelen. Met de auto of fiets zijn we het beste te bereiken.
 • Wat is de dichtstbijzijnde haven?
  De jachthaven van Kats ligt op 20 minuutjes wandelen.
 • Hebben jullie een oplaadpunt voor elektrische auto's en fietsen?
  Ja dat hebben we!
 • Zijn jullie vlakbij een fietsknooppunt gelegen?
  Ja, je vindt ons vlakbij fietsknooppunten 32 en 33.
 • Ik wil graag met jullie samenwerken, kan dat?
  Wij staan zeker open voor mooie initiatieven, neem even contact met ons op via het contactformulier!
 • Ik heb een allergie of dieetwens, kunnen jullie daar rekening mee houden?"
  Daar kunnen we in de meeste gevallen een mouw aan passen. We werken standaard met een grote selectie aan vegetarische opties. Neem even contact met ons op als het om een andere vraag gaat. De high teas zijn standaard vegetarisch. Vegan is helaas niet mogelijk omdat het hele assortiment dan veranderd moet worden.
 • Zal ik van te voren reserveren?
  Normaal gesproken is het niet nodig om te reserveren, kom lekker wanneer het je uitkomt. Wil je zeker zijn van een plekje aan één tafel met meer dan 4 personen? Stuur ons dan even een bericht via het contactformulier of neem even telefonisch contact op. Voor grote groepen, speciale gelegenheden en feesten, hebben we natuurlijk ook graag vooraf contact met elkaar.
 • Is het nodig om voor een high tea vooraf te reserveren?
  Ja zeker, we hebben even nodig om te bakken en kokkerellen. Dat toveren we niet standaard uit onze voorraad, maar wordt vers gemaakt. Het liefst stemmen we het minimaal een week van te voren af.
 • Kan de high tea ook vega of vegan?
  Onze high tea is standaard vegetarisch. Vegan kunnen we helaas niet verzorgen omdat we dan vrijwel overal een vervanging voor moeten maken.
 • Hoe ver liggen de huisjes van elkaar vandaan?
  Het tuinhuis ligt op zichzelf in de verste hoek op het terrein en heeft een eigen afgesloten tuin. Daarnaast ligt een weitje met daarop de cabins Primrose en La Luna. Ze liggen heel ruim uit elkaar, met ertussenin een houten overkapping met een vuurplaats. Vanuit de cabins kijk je niet bij elkaar naar binnen. Midden op het terrein liggen de cabins Fata Morgana, Buteo Buteo en La Luna bij elkaar, allemaal zijn ze schuin gedraaid zodat je niet bij elkaar naar binnen kijkt. Ook hier liggen de cabins echt meters van elkaar vandaan zodat je geen last van elkaar hebt bij gewoon dagelijks geluid en gepraat.
 • Kunnen we 's avonds ook eten in het restaurant?
  Helaas is ons eigen restaurant niet open 's avonds, maar we hebben wel arrangementen om zelf te kunnen koken op de Ofyr of in de buitenoven. Ook zijn er in de buurt veel opties en mogelijkheden! Laat het ons even weten als je interesse hebt.
 • Kan mijn hond ook overnachten in cabin of tuinhuis?
  Ja dat kan in een selectie van onze cabins en Tuinhuis. Tenzij je hond veel blaft en andere gasten overlast kan bezorgen. Schat zelf in of jouw hond er blij van wordt. Neem zelf eventuele spullen voor je trouwe viervoeter mee. In de tuinen mag de hond aleen aangelijnd rondlopen en uitwerpselen moeten direct wordt opgeruimd, ook in de perken! De tuinmannen zijn al druk genoeg om alles bij te houden :).
 • Zijn de cabins en het tuinhuis ook voor kinderen?
  Het tuinhuis zeker! Daar hebben we naast de slaapkamer beneden nog twee éénpersoonsbedden op de ruime zolder. Houd er wel rekening mee dat er geen traphekje is. Alle cabins zijn voor 2 personen, behalve de La Luna. Daar past een babybedje in.
 • Mag mijn hond mee in de tuinen?
  Ja dat mag. Wel aangelijnd, en gewapend met poepzakjes. Ook in de perken moet het echt worden opgeruimd! Dank ook namens de tuinmannen.
 • Kunnen kinderen ook mee de tuinen in?
  Zeker! Het is ook voor kinderen leuk om rond te kijken en rond te dwalen. We hebben een leuke speurtocht voor ze. Voor €3,50 per kind krijg je een leuk rugzakje (te leen) mee met atributen en een opdrachtenkaart.
 • Zijn de tuinen toegankelijk voor rollators en rolstoelen?
  Op de meeste paden wel, op sommige wildere stukken is het wat lastiger begaanbaar. Maar deze kun je eenvoudig overslaan en nog steeds een fijne rondwandeling hebben! In het restaurant is een rolstoeltoilet beschikbaar.
 • Hoe lang ben je bezig om de tuinen te bekijken?
  Dat is natuurlijk heel persoonlijk, maar over het algemeen zijn mensen een uurtje aan het rondwandelen. Maar je kunt het ook heel snel doen in een half uur, of je kunt uren ronddwalen en mijmeren met een boek of gewoon het geluid van de vogels.
bottom of page