top of page

Retraite voor
de zintuigen

Een weekend midden in de natuur met lekker eten. Een combi van yoga, wandelen en werken met geluid en adem. 

Zeeuwse Oase_twee mensen yoga_lr.jpg
Zeeuwse Oase_Ambridge rose_lr.jpg
Zeeuwse Oase_droneview tuin_lr.jpg
Zeeuwse Oase vega curry.jpg
Zeeuwse Oase_groepssessie tuin_lr.jpg

De betekenis van retraite is ‘je terugtrekken’ en dat is precies wat we gaan doen. Een weekend helemaal voor jou zelf! Een programma waarbij jij je even niet bezig hoeft te houden met alle ballen die je normaal gesproken hoog houdt of de rollen die je aanneemt in je leven. Het enige wat ‘hoeft’ is genieten op een ongedwongen manier.

We komen samen met een mooie groep waarbij we al onze zintuigen aan bod laten komen. Dit doen we met (integrale) yoga, meditatie, wandelen, stembevrijding en ademwerk.

Heerlijk samen genieten van de natuur en vegetarische maaltijden. We wisselen momenten van stilte af met het delen van je ervaringen. Het doel is dat je naar huis gaat met een warm gevoel, nieuwe energie en waardevolle inzichten.

logo-transparent.jpeg
Zeeuwse Oase_logo_groen compact.png

Programma

Vrijdag

14:00 Inchecken, welkomst met drankje + klein hapje inloop

15:00 Integrale yoga & meditatie - ontspanningsles (2 uur)
17:00 Rondleiding tuin 
18:00 Diner 

20:00 Stembevrijding workshop rondom de vuurkorf 
 

Zaterdag

08:30 Krachtles Hara (1 uur) 

09:30 Ontbijt

10:30 Wandeling in natuur met gids 

12:30 Lunch met aansluitend vrije tijd  

18:00 Borrel met cocktail 

19:00 Diner

20:30 Yoga Nidra met een klankschalen sessie
 

Zondag

09:00 Ontbijt 

10:30 Ademwerk (ruim een uur) 

13:00 Lunch 

14:00 Afsluiting meditatie en yoga flow
15:00 Uitchecken 

 

Kleine wijzigingen voorbehouden

 

Zeeuwse Oase_yoga mat en blok_lr.jpg
Zeeuwse Oase_smaakwater citroen_lr.jpg
Zeeuwse oase_high tea buiten terras 2_lres.jpg
Zeeuwse oase_roos tuin tattoo_lr.jpg
Zeeuwse Oase_yoga buiten_lr.jpg

De organisatie

Dit weekend wordt georganiseerd door  de Zeeuwse Oase samen met Dalilah van Auro Yoga en een aantal ervaren instructeurs voor specifieke onderdelen. We vertellen je er graag wat meer over.

 

Integrale yoga

Dalilah is 30 jaar geleden door de drukte van het dagelijks leven yoga gaan doen om te leren ontspannen. Om verschillende facetten van yoga te ontdekken is ze gestart met een opleiding. Na eerst voor zichzelf, wilde zij de uitwerking hiervan delen. Ze laat je kennismaken met de balans tussen lichaam en geest. 

Integrale yoga is een rustige vorm van yoga waarin je alle elementen van de traditionele yogavormen terugvindt.
Het is een mix van 
lichaamshoudingen, ademoefeningen, concentratie- en ontspanningsoefeningen en meditatie. 

Omdat de oefeningen rustig worden uitgevoerd, werkt het geestelijk ook kalmerend. Fysieke oefeningen worden afgewisseld met ademhalingsoefeningen waarbij de longen gereinigd en gestimuleerd worden. Spieren in het lichaam worden hierbij goed doorbloed, organen worden gestimuleerd en het lichaam wordt soepel gemaakt. 

Stembevrijding

Buiten in de tuin gaan we rondom een vuurschaal met elkaar samenkomen in het moment. Met elkaar nemen we de tijd om even te aarden en te verbinden met de natuur. Vanuit hier kunnen we beginnen met een vorm van stembevrijding.

Tijdens stembevrijding laat je jouw authentieke klanken en jouw zingende stem horen. Je uit simpelweg wat je op dat moment voelt. Ons oordeel opgeven over wat mooi of lelijk klinkt, Niet door te praten maar door te zingen. Van oertonen tot hemelse gezangen kunnen we laten klinken, Zingen in de breedste zin, want het heeft niks te maken met iets moois laten horen. Vanuit deze staat kunnen we tonen bevrijden die vastzitten. Onze stem ervaren als voertuig van de helende klank. Jezelf even opnieuw stemmen.

Ademwerk

Iets wat we van begin tot eind non-stop doen, maar toch zo weinig van weten en gebruiken. En dat terwijl er zoveel kracht en magie in zit. Adem is een pure verlichter, glaszuiver, goudeerlijk en het geeft zoveel ruimte. Adem brengt je uit je hoofd, in je lichaam en in contact met waar het echt om gaat.

Zuurstof is de lichtste stof die je in de natuur kan vinden en geeft niets dan helderheid. Tijdens een adem sessie gebruik je 100% van je ademcapaciteit, in plaats van je gewoonlijke 40%, hierdoor krijgen je lichaam, geest en energie een grote reiniging. Tijdens deze sessie adem je door, maak je geluid, durft je te ontspannen met wat oppopt en word je begeleidt met woorden, handen, voeten en muziek.

Wandelen in de natuur

Henk Huige van WestlandWacht woont dicht in de buurt van de inlagen van Ellewoutsdijk en geniet volop van het bezoeken van deze vogelrijke gebieden, Als vrijwilliger zet hij zich in om te zorgen dat dit zo veel mogelijk beschermd wordt. Henk is de oren en ogen van het stuk wetland in zijn buurt en houd dit in de gaten, door ook actie te ondernemen als er bedreigende ontwikkelingen voor natuur zijn. Verder stimuleren ze lokale en regionale beschermingsactiviteiten waar mogelijk

Tijdens het lage tij bij Kats neemt Henk ons mee op een fijne wandeling langs de dijk en kustlijn om ons meer te vertellen over de diversiteit aan natuur en vogels.
 

Over de Zeeuwse Oase en omgeving
Even buiten het pittoreske kunstenaarsdorpje Kats, ligt de Zeeuwse Oase. Een aaneenschakeling van tuinen waarin je heerlijk kunt rondkijken, verdwalen en relaxen. Een creatieve buitenplaats met buitengewone rozen. De Zeeuwse Oase is niet in één woord te vangen, en dat is nu precies wat de plek zo speciaal maakt. We zijn een kwekerij, we hebben een restaurant, een mooi terras, vergaderruimtes, een sfeervolle kas voor private high teas, diners en feestjes èn je kunt bij ons logeren. Maar je komt vooral bij ons om te genieten van de natuur. Ruim vier hectare aan bomen, planten, bloemen, tig vogelsoorten, keurig geschoren hagen én heerlijk verwilderde paden. 
 

Eten en drinken

Smaakvol, eenvoudig en passend bij het seizoen, dat is wat je bij ons kunt verwachten. Het menu is volledig vegetarisch, met hier en daar zelfs plantaardig gerechten. We werken zo veel mogelijk met lokale en duurzame producten.

Inbegrepen bij de retraite:

Hele weekend

 • Onbeperkt smaakwater

 • Onbeperkt kruidenthee van WilderLand

 • Onbeperkt koffie van de Koffiejongens 

 • Fruitschalen en koekjes

  
 

Vrijdag 

 • Welkomstdrankje en bites bij aankomst op vrijdagmiddag

 • Shared diner, grote schalen met warme seizoensgerechten, salade en brood met dips

Zaterdag

 • Ontbijt een goed gevulde tafel met vers fruit, en schalen met morning energizers

 • Voedzame lunch met warme soep en hartige sides

 • Borrel: botanical cocktail en hartige appetizers

 • Shared diner, grote schalen met warme seizoensgerechten, salade en brood met dips

Zondag

 • Ontbijt een goed gevulde tafel met vers fruit, en schalen met morning energizers    

 • Voedzame lunch met warme soep en hartige sides

Prijzen

Je kunt deze retraite boeken inclusief of exclusief  overnachtingen boeken.

De totaalprijs inclusief alle activiteiten en maaltijden, zonder overnachtingen is €495 per persoon inclusief btw.

Voor overnachtingen hebben we verschillende mogelijkheden. Je kunt in een van onze prachtige luxe cabins overnachten. Deze biedt ruimte aan maximaal twee personen. Stel dat je samen komt, dan betaal je per persoon voor de retraite, maar de cabin is een vaste prijs. Klik hier voor een uitgebreide impressie van de cabins.

In ons Tuinhuis is plek voor 2-4 personen, verdeeld over twee slaapkamers. Een slaapkamer met een tweepersoonsbed en een zolderkamer met twee eenpersoonsbedden die je deelt met een andere deelnemer. Hier kun je ook onze Dutchtub bijboeken!

 

Speciale weekendprijzen voor deze retraite:

Cabin €295 (voor één of twee personen)

Tuinhuis tweepersoonskamer €195 per kamer

Tuinhuis gedeelde zolderkamer €120 per persoon

Dutchtub bij tuinhuis €75

Rekenvoorbeelden:

totaalprijs 1 deelnemer + 1 cabin = €790

totaalprijs 2 deelnemers + 1 cabin = €1285 (€642,50 p.p.)

Zeeuwse Oase_Cabin Fata Morgana voorkant portrait_lres.jpg
Zeeuwse Oase_Cabin Buteo Buteo bed_lres.jpg
Zeeuwse Oase_Cabin Buteo Buteo zitje_lres.jpg
Zeeuwse Oase_Tuinhuis tuinzijde met dutchtub_lr.jpg
bottom of page