top of page

Rozen op Kale Wortel - Alles wat je moet weten

De herfst is het seizoen waarin de natuur zich voorbereidt op haar welverdiende winterslaap. Maar dat betekent niet dat jouw tuin in rust hoeft te zijn. Integendeel, dit is het perfecte moment om de schoonheid van rozen te ontdekken en je tuin te laten stralen. Tijdens deze periode bieden wij een uitgebreide selectie van rozen op kale wortel aan. Van oktober tot maart is het ideale moment om deze prachtige planten aan te schaffen en te planten. In deze blog ontdek je waarom rozen op kale wortel de ideale keuze zijn voor jouw tuin.perfecte rozentuin tips

Wat zijn rozen op kale wortel?

Rozen op kale wortel zijn jonge en levenslustige planten die rechtstreeks uit het veld worden gehaald terwijl ze in een winterslaap zijn. Ze worden vervolgens direct vanuit de kwekerij naar jouw tuin gebracht om geplant te worden. Wat deze rozen zo bijzonder maakt, is dat ze geen kluit of pot hebben, waardoor ze gemakkelijk te transporteren zijn. Het seizoen voor kale wortel rozen begint in oktober en loopt door tot maart.De voordelen van rozen op kale wortel:

Eenvoudig Transport

Een van de grootste voordelen van rozen op kale wortel is het gemak waarmee ze kunnen worden vervoerd. Zonder zorgen over kwetsbare bloemen of bladeren kunnen ze in grotere aantallen worden getransporteerd, wat handig is als je van plan bent om je tuin te voorzien van meerdere rozen.


Snel Plantklaar

Rozen op kale wortel zijn jong en vitaal, waardoor ze snel en gemakkelijk kunnen worden geplant. Dit betekent dat je niet hoeft te wachten om je tuin in bloei te zien staan.


Brede Selectie

Het kale wortel seizoen biedt een breed assortiment van rozen, zodat je de perfecte roos voor jouw tuin kunt vinden. Bovendien zijn nabestellingen zonder problemen mogelijk, mocht je later nog meer rozen willen toevoegen aan je tuin.De voordelen van het (aan)planten in het najaar:

Grondvoorbereiding

Het najaar is de tijd waarin de restwarmte van de zomer de grond stimuleert en bijdraagt aan een goede beworteling en aanslaan van de rozen. Dit zorgt ervoor dat je in het voorjaar kunt genieten van een weelderige bloei.


Regenval

Het najaar brengt over het algemeen meer regen met zich mee, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over het regelmatig water geven van je rozen. De natuur zorgt voor de broodnodige hydratatie.


Sterke groei

Een vroege aanplant in het najaar resulteert in een vroege en krachtige groei en ontwikkeling van je rozen in het voorjaar. Hierdoor zal jouw tuin snel tot leven komen.Hoe Plant Je een Kale Wortel Roos - Stap voor Stap

Stap 1: kies de juiste locatie

Kies een locatie in je tuin met voldoende zonlicht, bij voorkeur in de ochtenduren, en met goed doorlatende grond. Rozen gedijen het beste in goed beluchte bodem.

Stap 2: Graaf een plantgat

Stap 3: Week de wortels

Stap 4: Plaats de roos

Stap 5: Vul het gat

Stap 6: Mulchen

Stap 7: Onderhoud


Deskundig advies nodig?

Ons toegewijde team staat voor je klaar om je te helpen bij het maken van de juiste keuze voor jouw tuin. Samen creëren we een oase van bloemenpracht.


Neem contact met ons op via e-mail op sales@zeeuwseoase.nl.
Waarom rozen op kale wortel een ideale keuze zijn:

Rozen op kale wortel hebben enkele specifieke voordelen die ze tot de perfecte keuze maken voor jouw tuin:

  1. Gezonde Start: Doordat deze rozen jong en vitaal zijn, beginnen ze met een gezonde start. Dit vertaalt zich naar prachtige bloei en groei in de toekomst.

  2. Betaalbaarheid: Het ontbreken van een kluit of pot maakt deze rozen niet alleen gemakkelijk te transporteren, maar ook betaalbaar. Zo kun je meer rozen in je tuin plaatsen zonder je budget te overschrijden.

  3. Ruime Keuze: Het kale wortel seizoen biedt een breed assortiment van rozen in verschillende variëteiten, kleuren en maten. Hierdoor kun je de perfecte roos kiezen die bij jouw tuinontwerp past.

  4. Milieuvriendelijkheid: Het feit dat deze rozen geen plastic potten hebben, maakt ze milieuvriendelijk. Je draagt bij aan een duurzamere tuinaanleg.

Rozen op kale wortel kopen?

Ben je geïnspireerd om je tuin te transformeren met deze prachtige rozen op kale wortel? Bezoek nu onze kwekerij shop en ontdek ons uitgebreide assortiment. Laat je tuin stralen en geniet van de schoonheid van de herfst met onze hoogwaardige rozen. Klik hier om naar onze shop te gaan en jouw keuze te maken.16 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page